22 Mayıs 2018 Salı

Cüneyt Arkın'dan Hikaye

Türk Sinemasının en sevilen, yenilmez aktörü, doktor ve ressamı sayın Fahrettin Cüreklibatır'dan...

13 Mayıs 2018 Pazar

Adanaspor -Adanademirspor

İki Futbol okulu bugün Çobanoğlu Meslek Lisesi halı sahasında karşılaştı. Sonuçlar Adanaspor açısından çok iç açıcı değildi. Gelecek hafta aynı sahada yine maç yapılacak.

Sonuçlar: 3-3, 6-3, 1-0, 5-2 şeklindeydi.


Adanaspor Futbol Okulu

Adanaspor'a ait Adana'da pek çok futbol okulu var. Bunlardan birisi de Ordu Caddesi'nde eğitime devam eden Burak Hoca'ya ait olanı. Her hafta bir buçuk saat kadar çocukları çalıştıran Burak hoca işini iyi yapmaya çalışıyor.
Bize göre Adana'nın en iyisi.
İşte o çalışmalara ait videolar:

BERDAN ÇAYI TARSUS ŞELALESİ

Tarsus şehrinin ortasından akan cydnos çayı nın ( tarsus müslümanların feth etmesi ile Berdan çayı (soğuk su anlamında) adı değiştirilir ) ilkbahar aylarında havaların ısınması ile Bolkar ve Toros dağlarında olan karların erimesi sonucu sular, artar ve Berdan (cydnos’) çayına dökülmesi ile mevcut su yatağı gelen sulardan dolayı taşar etrafına zararlar vermekteydi. Tarsus’un ortasından geçerken de taşması, şehir sular altında kalırdı. bundan dolayı büyük tahribat yapar, mahalleler sular altında kalır ve insan kayıpları olmaktaydı.

Doğu roma imparatoru jüstinyen, sel sularından felaketler yaşayan Tarsus’a el atar ve şehri felaketten kurtarmak amacıyla berdan çayı'nın yatağını değiştirerek kanalın yatağı şehrin kuzeyinden güneye akışı sağlanır.
bizans imparatoru jüstinyen, bugün bildiğimiz şelalenin hemen yukarısından kapatılarak şehrin kuzeyindeki roma mezarlarının üzerinden geçmesini sağlamış ve burada şelale meydana gelmiştir. i.s.vı. yüzyılda bizans imparatoru jüstinyen (i.ö.527–566) tarafından su yatağı değiştirilerek akması sağlanmıştır.
Tarsus’un kuzeyinde Berdan (kydnos) çay’ı yer alıyor. Berdan nehrinin bu bölümünde nehir suyu 4–5 metrelik bir yükseklikten dökülerek şelale meydana getiriyor. Romalılar döneminde şelalenin bulunduğu alan Nekropol (mezarlık) olarak kullanılmış. şelalenin bulunduğu alanda kayalara oyularak yapılmış mezarlar nehrin akış yükseltisi altında ortaya çıkmasından sonra oldukça tahrip olmuştur.


Bizans imparatoru Jüstinyen ( kydnos ) Berdan çayının su yatağının değişmesini (i.ö.527–566 ) yılları arasında yaptırmış olduğu anlaşılmaktadır. Bu nedenle ile Berdan çay ı bu yıldan sonra bugün bildiğimiz su yatağı yolu takip edilmesi ile denize eski adı ile rum denizi, daha sonraları Akdenize dökülmeye başlandı. 
su yatağının değişmesi ile beraber günümüze kadar bu devam etmiştir, bundan sonrada bu yolda akmaya devam edecektir.

berdan çayının yeni su yatağının geçmesi ile şehre giriş ve çıkışların olmayacağı bilinmesinden dolayıdır ki !, yine bugün hala ayakta olan, yakın tarihe kadarda kullanılan taş köprü yine bizans imparatoru jüstinyen tarafından yaptırılmıştır.

Adana-Ankara karayolunun Tarsus girişinde ve kuzeyinde olan Berdan (tarsus) çayı üzerindeki köprü, Bizans imparatoru justiniaus (i.ö.527–566) tarafından yaptırılmıştır. eski dönemlerde köprüden geçme paralı olduğundan dolayı da, bu köprüye vergi anlamına gelen bac adı verilmiştir.







6 Mayıs 2018 Pazar

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI TEK KİTAP

HIRSIZLIĞA, ONURSUZLUĞA KARŞI DÜRÜSTÇE HAZIRLANMIŞ BİR ÇALIŞMADIR. 

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI TEK KİTAP


GÖREVDE YÜKSELME SINAVI TEK KİTAP

Bütün konularda tek kitap olması amacıyla hazırlanmış olan çalışma önceki çalışmalardan daha kapsamlı ve özgün sorulardan oluşmaktadır. 

Çalışanların en az masrafla en fazla faydayı sağlayabilmeleri amaçlanmıştır. 

Önceki dönemlerde yaşanılan sıkıntılar bertaraf edilmiştir. 

Bilindiği üzere piyasa çalışmalarının tamamı oldukça fahiş fiyatlara alıcısına ulaştırılmaktadır. Bu konudaki olumsuzlukları gidermek çalışmanın en önemli amacıdır. 

DÜRÜSTLÜK PARADAN ÖNEMLİDİR. 



Arif Nazım - Şehidin Destanı

TIBBİ ETİK