29 Temmuz 2018 Pazar

1. konaklama yeri toroslar tesisleri



Bu seneki tatil yolculuğumuzun ilk mola yeri Toroslar tesisleri. Toroslar tesisleri Adana'ya yaklaşık 100 km mesafede. Yol gerçekten çok kalabalık. Mersin yolundan Ankara yoluna sapınca trafiğin azalacağını düşünmüştük ama gerçekten yol çok kalabalık. Bu ülkenin herhangi bir şekilde ekonomik olarak sıkıntı yaşamadığını gösteriyor aslında. Ya da herkes işten güçten bunaldı. Neye mal olursa olsun gezmek dolaşmak istiyor.

Bu kalabalık ve yer yer virajlı yollarda oldukça sıkıntılı sollama yapanlar ve hatta tehlikeli sağlama yapanlar var. 33 BRN gerisini hatırlamadığım bir BMW'de yolda oldukça tehlikeli bir makas attı.

Tesislerde zorunlu kontrol noktası oluşturulmuş. Otobandan zorunlu olarak tesise giriyorsunuz ve tesise girince mola da veriyorsunuz ister istemez.

Tesis fena değil. Bol miktarda oyuncak ve hediyelik eşya satışı var. Yolun sonunda Aksaray'da birkaç gün kalıp İzmir yoluna düşeceğiz. Belki birkaç gün de Konya'da kalırız.

Hayırlısı...



24 Temmuz 2018 Salı

BERBER



Uzun uzun berberde oturup sohbet etmeyi sevmem. Daha doğrusu aslında insanların çoğu sevmez benim bildiğim.

Cuma günü sabahtan tıraş olmaya gittim her zaman gittiğim berberime. Berber Şaban usta ile dükkana gelen diğer vatandaşın konuşması vatandaşın hem hukuka bakışını hem de bilgisini, algısını, yaklaşımını göstermek bakımından dikkate değer.

Berber dükkanı adliyeye hemen hemen 100 metre mesafede. Burada çalıştığım sırada özellikle hızlı olduğu için tercih ettiğim bir berber.

Dükkanda benimle birlikte bir diğer müşteri daha var. Beni diğer usta tıraş ederken, Şaban usta bir başkasını tıraş ediyor.

O sırada dükkana bir başka vatandaş selam verip gelip oturdu.

Vatandaş yana yakıla, hakkında bir milletvekiline hakaret nedeniyle dava açıldığını anlatıyor. Dava, 18. Asliye Ceza Mahkemesinde açılmış. Davanın haksız yere açıldığıyla başladı sohbet.

- Aslında telefon numarası bile benim değil. Ama şerefsizin biri milletvekiline facebooktan hakaret etmiş. Ulan delikanlıysan aç telefonu yüzüne karşı söylesene! Benim de başımı belaya sokmuşsun.

-Nerede açılmış dava?

-18. Asliye Ceza

- Bizim Halil'in kızı da orada, 4. ful mü sulh mü öyle bir şey!

- Ulan şimdi ister misin şimdi seni tutuklayıp cezaevine koysunlar! Hiç kimsenin garantisi yok ki aga...

Müşteri araya giriyor:

-Bizim Murat da senin gibi haksız yere yatıyor.

- Abinin oğlu mu?

-Ya..

- Cezaevi hadi neyse üç öğün yemek var. İçerisi rahat da. Dışarıda çoluk çocuk var.

-Belli bir zaman sonra onlar da unutuyor ya...

Biraz sonra müşteri kalkıp gitti birşey söylemeden. Ben de tıraşım bittiği için hayırlı işler dileyip,

- Ya usta fena korkuttun adamı dedim.

- Bırak korksun azıcık ya, deyip patlattı kahkahayı...


Kıssadan hisse, dava haksız da açılmış olabilir. Vatandaş kendisini davalara bir şekilde hazırlıyor. Sohbetin çoluk çocuğu olmayanların cezaevine girmekten çekinmeyeceği gibi bir algı oluşturması ilginçti. Evet sorumluluk sahibi olmak böyle bir şey...

2018 YILI TATİL PLANLARI. AQUA FANTASY



Bu yıl tatil için güzergah yine Aqua Fantasy, Güney bölgesinde yaşadığımız felaketlerden sonra yeniden bugüne kadar yaptığımız en iyi tatil paketi olan Aqua Fantasy'ye yöneldik.

Adından da anlaşılacağı üzere, Aqua Fantasy yalnızca konaklama hizmeti sunmuyor. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük aqua parklarından birine de sahip olması nedeniyle mükemmel bir tatil heyecanı sunuyor.

Çöpe atılacak paranız, sağlık ocağı ve suratsız hastanelerde geçirecek zamanınız varsa, sonradan adliye mahkeme uğraşmak istiyorsanız yine Dream fantasy, banana gibi güney otellerine gidin. Tatil yapmak istiyorsanız Aqua Fantasy'ye. İki kez gittim. Üçüncü kez gidiyorum. Zaten o bölgede çalışırken de yaz günlerinde aquaparkı sıklıkla kullanmıştık.


İyi tatiller...

17 Temmuz 2018 Salı

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ İŞLERİ



Sabahtan beri bir çok üniversite öğrenci işleri ya da fakülte santralini aradım bugün. 
Siz hiç aradınız mı? 
Azarlarmış gibi telefonu açan, burası dekanlık bilmem nereyi arayın diyen, burası öğrenci işleri (sorulan sorulara) ilan ediyoruz diyen. 
Bilmem ne üniversitesinin hocası bilmem ne unvanlı bilmem kim, hiç aradın mı görev yaptığın üniversiteyi bir öğrenci ya da sıradan bir vatandaş olarak. 

Personeline veremediğin şeyleri öğrencine nasıl vereceksin? 

14 Temmuz 2018 Cumartesi

DREAM FAMILY CLUB- O MASRAFA ASLA DEĞMEZ



1-) Denize reklamlarında ya da satış sırasında belirtilenden daha uzak.

2-) Havuzlarda amip sorunu var.

3-) Muhatap bulmak zor. Otelde kaldığımız sırada otel yöneticisine/sorumlu kişiye ulaşamadık.

4-) Family Club kısmında sıcak sular hemen hemen hiç akmadı.

5-) Telefon kaldığımız sürece çalışmadı.

6-) Kids Club'ta çocukların bırakılabileceği zaman çok sınırlı. Kids Club'ta da sorunlu bir çalışan vardı ve çocuklara çok da güzel davranmıyor. Gurbetçi muamelesi yapan eleman var.

7-) Servisler tırt.

8-) Club ile restoranlar çok mesafeli. Bu araya da ayrıca servis lazım !

9-) Bazı havuz kenarları kaygan malzeme ile yapılmış. Kayıp düşme ihtimaliniz yüksek.

10-) Personelin bir kısmı bedava tatil yapıyormuşsunuz gibi davranıyor.

11-) Güleryüz hemen hemen hiç yok.

12-) Televizyonlar tırt. Fazla kanal yok ve televizyonlar küçük.

13-) Şort ve mayo ile restoranlara girmek yasak. Bu konuda katı kuralları var. Havuz dibinizde ve şortla kahvaltı yapamıyorsunuz.

14-) Şehir merkezlerine ve denize uzak.

15-) Denizle sahil arasında daha güzel kalınacak yerler var.

16-) Sahilde işgal var. Dönüşte de sokaktan geçerken sokağın kapı ile kapatılıp buradan geçiş yasakçıları görebilirsiniz.

17-) O parayla daha iyi bir otele gidebilirsiniz. Eleştirileri dikkate alın pişman olmazsınız.


Arif Nazım - Şehidin Destanı

TIBBİ ETİK