16 Şubat 2022 Çarşamba

HIRSIZLIK 2015 ÖNSÖZ

 

5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu 01/06/2005 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun, toplumsal dengeye en büyük etkilerini bize göre hırsızlık, bilişim suç­ları, cinsel suçlar ve uyuşturucu madde kullanma suçlarında görmek mümkün­dür. Suçların toplumda karşılaşılma sıklığı ceza siyasetinin amaçlarına ulaşma­dığını göstermektedir.

6545 sayılı yasa ile 18/6/2014 günü yapılan değişikliklerle ıslah gayesin­den çok caydırıcılığı amaç edinen bir TCK ile karşı karşıyayız. Bu değişikliklerle toplumsal değişimin sağlanıp sağlanmayacağını zaman gösterecektir. Yalnız caydırıcılığı esas alan bir kanunlaşmanın hiçbir şekilde amacına ulaşmayacağını, sosyal ve ekonomik yapı, kültürel gelişim sağlanmadıkça ceza siyasetinin hedef­lerine ulaşmasının güç olduğunu söylemek gerekir.

Bu çalışmanın konusu yalnız hırsızlık suçlarıdır. Suçun kanunda işleniş şekli, Yargıtay uygulamaları, uygulamada karşılaşılan sorunlar üzerinde durul­maya çalışılmıştır. Çalışmanın okurlarına faydalı olması dileğiyle saygılar suna­rım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arif Nazım - Şehidin Destanı

TIBBİ ETİK