30 Ağustos 2018 Perşembe

Su kaydırakları

Evet su kaydıraklarından kaymak biraz korkutucu. Ancak ilk kaymadan sonra aslında hiç korkutucu olmadığını görüyorsunuz. Hatta bazılarında adrenalin yok denilecek kadar az.
Zaten mühendislik harikası olan kaydıraklarda görüldüğü üzere güvenlik önlemleri de had safhada. Profesyonel ekipler, can kurtaranlar güler yüzle olabilecek herhangi bir olumsuzluğun önüne geçmek için bekliyor. Ancak ben uzun soluklu tatil sırasında onlara iş düştüğünü görmedim. 

13 Ağustos 2018 Pazartesi

İzmir trafiği vs. Adana trafiği


Aqua fantasy rüya tatil bitti. İzmir'deyiz. Felaket bir trafik. Oldukça anlayışsız sürücüler. Varyanta inerken trafiğin tam ortasında kalakaldık. Burada bir işaretleme hatası var. Konağa inmek ve buralarda park yeri bulmak da tam bir felaket. Büyükşehir belediyesine ait otopark görevlileri aşağı katlarda boş yerler bulunmasına rağmen 6. kata yönlendirdiler. Park fişini park ettikten sonra araçta bırakmamak gerekli. Aracı almaya geldiğinizde ödeme yapmak için önce gişeyi görmeniz gerekiyor ve siz araçtayken ödeme gişesiyle aranızdaki mesafe 3-4 metre. Yani araçtan inmeden ödeme yapamazsınız. Araçtan inerseniz arkanızdaki sabırsız sürücülerin tepkisiyle karşılaşabilirsiniz.

İzmir bilindiği gibi. Kemeraltı kalabalık, Kızlarağası hanı kalabalık. Alışveriş yaptığımız esnaf istedikleri alışverişin olmadığından şikayetçi yalnız. Kafeler, restoranlar çok kalabalık. Caddeler, sokaklar kalabalık.

Saat kulesi önünde gün batışını izledikten sonra, eski adliye önünden aracımıza döndük. Trafik o kadar yoğundu ki Menderes'e gelmek 1 saati geçti. Yollar, kavşaklar her yer karmaşık. Adana trafiği İzmir'le kıyaslanmayacak kadar rahat diye düşündüm. Belki burada olsak alışıncaya kadar sıkıntı çeker sonradan biz de kalabalığa ayak uydururuz. Ama bu yabancılıkla bana karmaşık ve çözümsüz geldi.

7 Ağustos 2018 Salı

AQUA FANTASY 7. GÜN



Bugün tatilde 7. günümüz. Daha şimdilik olumsuz birşeyle karşılaşmadık. Hava muhteşem, sahil muhteşem, kum süper, tesis zaten tartışmasız çok güzel.

Çalışanlar hep güleryüzlü. Bu sene Türk çoğunluklu otelde. Bir de gelen yabancı kalitesinin düştüğünü şezlonglarda kitap, dergi, gazete okuyan sayısının azalmasından anlayabiliyorsunuz. Daha önceleri şezlonglarda bolca kitap, dergi ya da gazete okuyan olurdu. Bu sene hemen hemen hiç yok.

Plajdan çıkıncaki çeşmeler oldukça güzel yapılmış. Kum zaten çok ince gerçi ama ondan dahi rahatsız olursanız çeşmede ayaklarınızı yıkayabiliyorsunuz.

Yemek kalitesi oldukça iyi. Daha ikinci kalite birşey görmedim diyebilirim. İşletmeciler ya bu da ucuzundan olsun yeter ki bulunsun dememişler.

Sabah kahvaltısında kruvasan, börek, meyveli yoğurtlar efsane. Öğlen yemeğine pek ihtiyaç duymuyoruz. Çünkü snack barlar ihtiyacı fazlasıyla karşılıyor.

Bitki ve çiçek çeşitliliği bakımından bu ayarda başka bir yer gördüğümü hatırlamıyorum. Toprak bereketli, iklim elverişli ve çalışanlar da ilgili olunca ortaya muhteşem bir renk cümbüşü çıkmış.

Geçen akşam yapılan profiterol harikaydı. Et yemeği olarak sunulan menülerde gram yağ hatırlamıyorum.

Aşçılar kaliteli, resepsiyon ilgili, oda hizmetleri güleryüzlü. Daha otele bedava gelmişiz de fazlalıkmışız gibi davranan bir personelle karşılaşmadım. Güleryüz için ayrı bir eğitim almış olmalılar.

Bugün Napoli'den geldiğini bağıra bağıra anlatan görgüsüz bir aile vardı yakınımızda. Vay efendim kesilen karpuz kötüymüş hayvan yemezmiş. Zaten çalışanlar da sözleri duyunca hemen gidip değiştirdiler. Ama söylemek var söylemek var. Söylemeden söylemeye fark var.

Bugün 

Aqua fantasy


Suç teorisi

Toplam çalışma sayısı 40'ı geçti. Pek çok üniversitedeki akademisyenlerin toplam çalışmasından fazla bu sayı. Ancak hala hukuk fakültesinde hoca olduğunu söyleyip beni eleştirenler var. Suç teorisi konusunda belli bir görüş benimsenmemiş ya da hangi görüşün benimsendiği anlaşılmıyormuş.


Svgli ceza hukukçuları, suç teorisi konusunda kendi aranızda dahi anlaşamıyorsunuz. Üstelik suç teorisinde suçun unsurları gibi basit bir meselede dahi dudak uçuklatacak farklılıklar var aranızda. Bu farklılıklar sayesinde hukukun gerçekten bir bilim olup olmadığı ve Türkiye'de ceza hukukunun dip yaptığı konusunda yaygın ve haklı bir kanaat var. Eleştirmek için önce daha iyisini yapın. AİHM'nde çalışmak için başvuru yaptığınızda yabancı dilden elenenleri kimse unutmadı daha...

aqua fantasy

Basit bir golf oyununu dahi otel müşterilerine ücretli sunan oteller var.
Aqua parkta orta dereceli kaydıraklar çocuklar ve yetişkinler için ideal. 120 cm sınırı var yalnız. 

Sahil ve kum gerçekten çok güzel. Çocuklar için de fazla derin değil. Oldukça ince bir kum. Etraftan ulaşımın güç olması nedeniyle dışarıdan yabancıların gelmesi mümkün değil. Kanolara ücretsiz binilebiliyor. Şezlonglar ve şemsiyeler dışında iğde ağaçlarının altında hamaklar var. 


Arif Nazım - Şehidin Destanı

TIBBİ ETİK