13 Ağustos 2018 Pazartesi

İzmir trafiği vs. Adana trafiği


Aqua fantasy rüya tatil bitti. İzmir'deyiz. Felaket bir trafik. Oldukça anlayışsız sürücüler. Varyanta inerken trafiğin tam ortasında kalakaldık. Burada bir işaretleme hatası var. Konağa inmek ve buralarda park yeri bulmak da tam bir felaket. Büyükşehir belediyesine ait otopark görevlileri aşağı katlarda boş yerler bulunmasına rağmen 6. kata yönlendirdiler. Park fişini park ettikten sonra araçta bırakmamak gerekli. Aracı almaya geldiğinizde ödeme yapmak için önce gişeyi görmeniz gerekiyor ve siz araçtayken ödeme gişesiyle aranızdaki mesafe 3-4 metre. Yani araçtan inmeden ödeme yapamazsınız. Araçtan inerseniz arkanızdaki sabırsız sürücülerin tepkisiyle karşılaşabilirsiniz.

İzmir bilindiği gibi. Kemeraltı kalabalık, Kızlarağası hanı kalabalık. Alışveriş yaptığımız esnaf istedikleri alışverişin olmadığından şikayetçi yalnız. Kafeler, restoranlar çok kalabalık. Caddeler, sokaklar kalabalık.

Saat kulesi önünde gün batışını izledikten sonra, eski adliye önünden aracımıza döndük. Trafik o kadar yoğundu ki Menderes'e gelmek 1 saati geçti. Yollar, kavşaklar her yer karmaşık. Adana trafiği İzmir'le kıyaslanmayacak kadar rahat diye düşündüm. Belki burada olsak alışıncaya kadar sıkıntı çeker sonradan biz de kalabalığa ayak uydururuz. Ama bu yabancılıkla bana karmaşık ve çözümsüz geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arif Nazım - Şehidin Destanı

TIBBİ ETİK