30 Eylül 2018 Pazar

BİR STRATEJİ OYUNU OLARAK HUSTLE CASTLE

Hustle Castle iyi bir strateji oyunu. Ancak her oyun gibi zaafları var. Zamana yayılmış çok fazla görev var. Çok fazla takip istiyor. Sürekli harcama yaptırmaya çalışıyor. Harcama yapanlar oyunda üst sıralarda bu rahatlıkla görülüyor. Zamanla bazı şeyleri öğreniyorsunuz. Ama grafik, mantık ve strateji geliştirme açısından güzel bir oyun.

Oyunla ilgili püf noktalarını şöyle sıralamak mümkün:

1-) Kısa zamanda gelişmek isteniliyorsa tabi ki para kaptırmadan, işçiyi çok almak lazım. İşçi artırımını yapılacak geliştirmeleri gösteren liste üzerindeki 1 rakamına basarak artırmak mümkün. Oyun bu işlem için 750 elmas istiyor. İkinci işçi ile oyunu geliştirmek çok daha kolay olacak.

2-) Savaşlarda kesinlikle güç olarak üstün olanlara saldırmamak gerekiyor. Aksi halde puan ve yiyecek kaybı söz konusu.

3-) Karanlık ruhlar bölümünde, değerli taşlar elde etmek mümkün. Değerli taşları ise değerli taşlarla ilgili oda bölümünde geliştirmek lazım.

4-) Zırhın puan olarak yukarıda olması her zaman iyi olduğunu göstermiyor. Özellikle büyücüler ve okçular için bu böyle. Diriltici gücü olanlara öncelik vermek savaşların kolay kazanılmasını sağlıyor.

5-) Oktoberfest (Ekim bayramı) adlı 15 günlük bir süreç vardı. 100 pretzele çark çevirme hakkı kazanılıyor. Bu çark çevrildiğinde oyuncu için pek çok faydalı enstrüman alınabilir. Ancak başladığından beri belki 100 sefer çevirdim. Daha elmas dek gelmedi. Yani orada da bir dümen olduğunu düşündürmüyor değil.

6-) Oyunda çok sayıda Türk takımı var. Ancak bunların topluluk kurallarına uymadığınız takdirde sizi gruptan atabiliyorlar. Bu nedenle klan seçiminde dikkatli olunmalı.

7-) Taht odası oyundaki en önemli oda gibi görünüyor. Pek tabi olarak kışla, savaşçıların geliştirilmesi ve sayısının artırılması için önemli.

8-)Sakinlerin, yıldız sayısı çok önemli. Örneğin iki yıldızlı bir sakin ancak 40 puanlık bir güce ulaşabiliyor. Oyunun başında genellikle düşük yıldızlı sakinler var. Bir an evvel yüksek yıldızlıları almak lazım.

9-) Yetişmiş savaşçı yıldız olarak düşük bile olsa önemli. Özellikle seyahat bölümünde 12 sakin alabilme imkanınız var. Bu nedenle ne kadar çok savaşçı o kadar iyi oyun.

10-) Sakinlerin eğitimi her bölüm açısından önemli. Restoranda çalışacak olan sakin mutlaka mutfak bölümünde eğitimden geçmeli. Kıyafet ve kullanılan malzeme üretim kapasitesini artırıyor.

11-) Bir işçiniz var. Yalnız bir iş yapabilirsiniz anlamına gelmiyor. Yeterli kaynağınız varsa cephanelik bölümünde her bir bölümü ayrı ayrı geliştirebilirsiniz. Ayrıca büyülerin gücünü artırabilirsiniz.

12-) Zaman ve stres katili bir oyun. İyi eğlenceler.

13-) Son not: oyunda en iyi olmak için sabretmek lazım. Çok fazla para harcatmaya çalıştığı için çabuk vazgeçebilirsiniz. Ben para harcamadım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arif Nazım - Şehidin Destanı

TIBBİ ETİK