3 Temmuz 2020 Cuma

SUÇ DUYURUSU


Ankara Batı 2. Aile Mahkemesi ... Esas sayılı çekişmeli boşanma davasında davalı olarak yer almaktayım.
Boşanma tarafının karşı tarafı olan şahıs ve ailesi hakkında evde bulunmadığım sırada eşyalarımın bir kısmının götürülmesi nedeniyle suç duyurusunda bulundum buna rağmen karşı taraf eşyanın iadesi konusunda dava açtı.
Emniyet lojmanlarının bekçisinin dinlenmesi ve görüntü kayıtlarının incelenmesini talep ettim. Ceza soruşturması sırasında bunların inceleneceğini umut ediyorum.
Ancak eşyaların iadesine ilişkin karşı tarafın açmış olduğu dava sırasında ilgililerin vekili olduğunu beyan eden kişi tarafından göstermiş olduğum emniyet lojmanları bekçisinin;
*Ağır ceza avukatı olduğunu beyan ederek,
*Bu işi ücret karşılığı olmaksızın yaptığını beyanla ve muhtemelen bekçinin haricen de başka türlü de korkutulması suretiyle 02/07/2020 tarihinde ifadesinin alındığını öğrendim.
5237 sayılı TCK’nın 277/1 fıkrası şu şekildedir:
Görülmekte olan bir davada (…) gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek veya bir haksızlık oluşturmak amacıyla, davanın taraflarından birinin, (…)sanığın, katılanın veya mağdurun lehine veya aleyhine sonuç doğuracak bir karar vermesi veya bir işlem tesis etmesi ya da beyanda bulunması için, yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı hukuka aykırı olarak etkilemeye teşebbüs eden kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Ek cümle: 18/6/2014-6545/69 md.) Teşebbüs iltimas derecesini geçmediği takdirde verilecek ceza altı aydan iki yıla kadardır.
Bu düzenlemeye göre ilgili avukatın söz ve davranışları TCK m. 277/1 fıkrası kapsamında suç teşkil etmekte olup, gerekirse duruşmaya katılan kişilerin ve tanığımın da yeniden dinlenmek suretiyle;
Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arif Nazım - Şehidin Destanı

TIBBİ ETİK