14 Aralık 2017 Perşembe

EN İYİ İNGİLİZCE OKUMA PROGRAMI



İVONA


Gerçekten 1 numara. Bütün İngilizce hukuk metinlerini tarayabiliyor. Mükemmel akıcı aksansız bir İngilizce. Ayrıca Du Recorder ile kullanıldığında daha da iyi....


Mp3 çalara yükle izle...

Okumadığın kitap kalmasın...

10 Aralık 2017 Pazar

AKADEMİK YETERSİZLİK

Uluslararası hukukta mültecilerin geri gönderilmemesi ilkesi ile ilgili tezime ceza hukuku ile ilgili olmadığını yazmışlar.


Tez okunmamış bile...

İncelenmemiş...


İncelense, mülga TCK m. 18 ile,

İşkence ile ilgili TCK m. 94, ile

Göçmen kaçakçılığı ile ilgili TCK m. 79 ile,

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi m. 3 (İşkence yasağı)

Birleşmiş Milletler Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi m. 8 ile,

İşkenceye Karşı Sözleşme m. 7 ile ilgili olduğu görülebilirdi.


İspat ile sübut arasındaki farkı bilmeyen akademik yetersizler...



9 Aralık 2017 Cumartesi

VİNÇ KİRALAMA İŞLERİ

      VİNÇ ÇALIŞMA ALANI
            Esas olarak yapı inşaat işlerinde, limanlarda yüklerin nakli, kaldırılması ya da iletilmesi için kullanılan, şekli, boyutları ve kaldırma güçleri farklı olabilen, motor veya elektrikle çalışan makinelere vinç adı verilir. Kısaca insan gücünün yetmediği her alanda yük kaldırmada kullanılır. Bir çeşit iş makinesidir. Bu makineler, yükleri vinç ucuna bağlayarak bir yerden diğer bir yere naklini ya da yüklenmesini sağlar. Esasen bütün vinçlerin çalışma usulü de birbirine benzer.
           
            VİNÇ ÇEŞİTLERİ
            Kullanım ve çalışma prensiplerine göre pek çok şekilde olabilmesi mümkündür. Özet olarak vinç çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:
            1. Kule vinç: Kule şeklindedir. Ağır yükler için idealdir.
            2. Pergel vinç: Kendi ayağı üzerine ya da sağlam beton zemin kolona monte edilebilen ve 360 derece çalışabilen vinçtir. Açıları ayarlanabilir.
            3. Sepetli vinç: Vinç ucunda sepetli bölüm bulunur. Merdivenin ulaşmadığı durumlarda kullanılır.
            4. Gezgin vinç: İki tarafında vincin hareket etmesini sağlayan yay bulunan vinç sistemidir.
            5. Tek ray vinç: Tek hat üzerinden ancak belli kapasite yük kaldırabilen vinçtir.
            Vinç kiralama sitelerinde de bu çeşitlere uygun kiralık vinç bulunduğu görülmektedir.
           
            Müşteri beğenisine sunulma açısından ise vinçleri,  kiralık vinç ve satılık vinç olarak ikiye ayırmak mümkündür.

            ÇALIŞMA PRENSİBİ
            İnsan gücü dışında elektrik enerjisi ya da akaryakıt ile de çalışabilir. Motordan alınan hareket, şaft aracılığıyla dişli çark mekanizmasına aktarılır. Bu mekanizmada oluşan güç, makara sistemini yukarıya doğru iter. Bu sistemin ucunda ise kanca vardır. Kanca çelik dökümdür. Kapasite üstü taşıma ya da nakil yapılmamalıdır. Pek çok iş kazası bu şekilde oluşmaktadır.

            VİNÇ TEMİNİ
            Vinç satın almak için oldukça pahalı bir iş makinesidir. Ayrıca sınırlı işlerin yapılmasından sonra bireysel kullanıcıların da işine yaramayacağı için kiralama yöntemine başvurulur. Piyasada vinç kiralama işini yapan çok sayıda firma bulunmaktadır.
            Vincin kiralanmasında kullanım amacı önemlidir. Kullanım amacına göre boyutları değişebileceği gibi kiralama ücretleri de değişebilecektir.
            İhtiyaç sahiplerinin bu amaçla oluşturulan pazarları dolaşması mümkün olduğu gibi bu konuda internet üzerinden de araştırma yapabilirler. Çalışılacak yere yakın olması tercih nedenidir.
            İNTERNET SİTELERİNDE KİRALIK VİNÇ ÇEŞİTLERİ
           Kiralık vinç aramak için, herhangi bir şekilde dışarıya çıkmak ya da galeri galeri dolaşmak gereksizdir. İnternet siteleri pek çok çeşidi karşılaştırmalı olarak değerlendirme imkanı sunmaktadır. Öncelikle ağırlık çeşidine göre sınıflandırma yapıldığı görülmektedir. Buna göre vinçler:
            10 tonluk,
            15 tonluk,
            20 tonluk,
            25 tonluk,
            30 tonluk,
            35 tonluk,
            40 tonluk,
            50 tonluk,
            60 tonluk,
            75 tonluk hiap vinçler;
            100 tonluk mobil vinçler;
            Sepetli platform vinçler olarak sınıflandırılmıştır.
            Ayrıca internet sitelerinde pek çok kiralayan cep telefonu numarası da verilmiştir. Hali hazırda müsaitlik durumları ve hangisinin kullanılabileceği gösterilmektedir. Fotoğraflarla şekil konusunda ayrıntılı kanaat oluşturma amaçlandığı anlaşılmaktadır.
            Vinçler saatlik, günlük ve aylık olarak kiralanabilmektedir. Ayrıca bu araçların doğrudan sahibinden kiralabileceği siteler de bulunmaktadır.
            Kiralanan vinçlerin arasında teleskobik insan platformu sepetli modeller de bulunmaktadır. Bazılarında platform akülüdür. Makaslı platformlarda, platformun katlanabildiği ve çalışmaya başladığında makasın açılabildiği görülmektedir.
            Kanaat oluşturmak için video siteleri de incelenebilir.
            KULLANICI: 
            Vinç kiralamada bir diğer önemli husus yardımcı personel bulunması ve kullanıcının tecrübesidir. Vinç kiralama sitelerinde kullanıcı tecrübesine de yer verildiği anlaşılmaktadır. Yardımcı personel özellikle doğabilecek kazaların önlenmesi açısından önemlidir. Aksi halde oluşabilecek kazalarda yalnız vinci kullanan kişi değil onunla birlikte vinci kiralayan kişi de sorumlu olabilecektir. Bu nedenle araç kullanan kişinin dikkatle seçilmesi gerekir.
 Sitelerde ayrıca kiralamak isteyenlerin güvenliği ve diğer kullanıcıların daha sağlıklı alışveriş yapabilmeleri açısından kiralanmak istenilen ürün için gereken kontrollerin yapılması gerektiği uyarıları da var. Özellikle ilamlarda belirtilen bilgilerin doğru olmadığı ya da görsellerin gerçek olmadığı yönünde kanaat oluşması halinde site editörlerine bilgi verilmesi uyarıları bulunmakta.
            Sonuç olarak vinç kiralama gelişigüzel yapılacak bir iş olmayıp kiralık vinç konusunda uzman kişilerden de görüş alınabilir. Kiralık vinç temini için aracılardan çok sahiplerinin tercih edilmesi fiyat ve pazarlık açısından daha uygun görünmektedir.

8 Aralık 2017 Cuma

İSPAT VE SÜBUT REHBERİ ARKA KAPAK YAZISI

İster özel, ister kamu olsun, Türk hukuku ile ilgilenen herkes için birinci derecede kaynak olmasını istediğimiz bu çalışma, Türk Ceza Kanunu sistematiğine göre, olası ispat ve sübut listesi oluşturmak ve ayrıca her suç tipine uygun uygulamada sübuta götüren delillerin neler olduğunu sistematize şekilde göstermek çabasındadır.
Çalışmanın amacı ve içeriğine göre kanunda yer alan eylemin suç olmaktan çıkartılması hali hariç olmak üzere yapılmış ya da yapılacak başkaca kanun değişikliklerinden de etkilenmesi imkan ve ihtimal dahilinde görünmemektedir.
Esasen serbest delil ilkesinin geçerli olduğu Türk Ceza Hukuku’nda, CMK m. 170/2 fıkrası gereğince,  soruşturma evresi sonunda toplanan deliller, suçun işlendiği hususunda yeterli şüphe oluşturuyorsa Cumhuriyet savcısı kamu davasını açar. Ancak CMK m. 223/5 fıkrası gereğince, yüklenen suçu işlediğinin sabit olması halinde, sanık hakkında mahkûmiyet kararı verilir. Evrensel hukukun bir gereği olarak şüpheden de sanık yararlanacaktır. Buna göre hangi hallerin uygulamada suçun sübutuna esas sayılacağını tespit etmek ve herkes tarafından bilinmesini sağlamak biz hukukçuların görevidir.
Her ne kadar hukuk fakültelerinde görev yapan ve ispat ve sübut kavramlarını aynı anlamda zanneden akademisyenler bulunsa da bunlardan birincisi Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre delil göstererek bir şeyin gerçek yönünü açığa çıkarma, ikincisi ise şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkmadır. Yani ispat esasen bir etkinlik iken, sübut bir haldir. Bu çalışma bu ispat faaliyetlerinden hangisinin suçun sübutu yönünde dikkate alınacağına ilişkindir.

Faydalı olması dileğiyle…

7 Aralık 2017 Perşembe

ONU VURMA ALLAH ONU YENİ YARATTI

5 yaşındaki kızımın abisi ile oyun oynarken söylediği söz...

KENDİME NOTLAR:






ELEMANONLINE
KARİYERNET

KENDİME NOTLAR:





                     






                    HİÇ KİMSEYE                        
                    HAKKETTİĞİNDEN 
                    FAZLA 
                
                   DEĞER VERME....

6 Aralık 2017 Çarşamba

3 Aralık 2017 Pazar

B Tipi Fon

             Kısa süreli yatırım amacı olarak B tipi fonlar kısa süre içerisinde nakde çevrilmek amacıyla kullanılan bir yatırım türü. Aynı zamanda likit fon olarak da adlandırılmakta. Bir çok türü bulunmakta.
                     
            B Tipi Likit Fon: 
          90 günlük süre içerisinde paraya çevrilme isteğiyle geliştirilen fon tipi. Orta ve uzun vadeli kağıtlar bulunmaz. Enflasyona karşı koruma  ve kısa süre içinde paraya çevirme amacı vardır. 


            B Tipi Orta-Uzun Vadeli Borçlanma Araçları Yatırım Fonu: 
            %80'i kamu ya da özel sektör borçlanma araçlarına yatırılır. Tahvil ve bonoya dayanır.

            B Tipi Eurobond Borçlanma Araçları Yatırım Fonu
              Döviz cinsinden borçlanma amacı taşır. Ancak %20'den fazla yabancı fona dayanmaz.
         
              B Tipi Uzun Vadeli Yatırım Fonu: 
            Ortalama vade süresi 2 yıldan fazladır. %80'i kamu ve özel sektör tahvillerine dayanır.
         
            TÜRKİYE ELEKTRONİK FON DAĞITIM PLATFORMU
           SPK izniyle kurulan  izniyle kurulan platformla, yatırımcılar istedikleri fona yatırım yapabilmektedir.

         
            GÜNCEL FON ORANLARI: 

            Haftalık B tipi likit fon oranları:

            İş Bankası 0,23;
            Oyak Yatırım 0,23;
            Halkbank 0,23;
            Vakıfbank 0,22;
          

Alman fıkrası: Almanlar Nerede?

Ein afrikanischer Asylant spaziert durch Nürnberg. Er spricht die erste Person an, die er auf der Straße trifft, schüttelt ihr die Hand und sagt: "Danke lieber Deutscher, dass Sie mich in Ihrem Land aufnehmen und Unterstützung, Unterkunft und Krankenversicherung geben."

Der Angesprochene guckt verdutzt und antwortet: "Ich bin kein Deutscher, ich bin Albaner."

Der Afrikaner geht weiter und spricht eine weitere Person an: "Danke dafür, dass ich in Ihrem schönen Deutschland sein darf."

Der Angesprochene sagt: "Sie irren sich, ich bin Ägypter."

Wieder geht er weiter und spricht erneut eine Person an: "Danke für Ihr schönes Deutschland."

Wieder war die Antwort ganz ähnlich: "Hmm...? Aber ich bin doch Rumäne."

Dann sieht der Afrikaner eine nette ältere Dame und fragt. "Sind Sie Deutsche?"

"Nein, ich bin Türkin."

Die Stirn kratzend fragt er die Türkin: "Seltsam ... wo sind denn all die Deutschen?"

Daraufhin blickt die ältere Dame kurz auf ihre Uhr und meint: "Wahrscheinlich arbeiten."  


ÖZETLE: 
Afrikalı sığınmacı Nürnberg sokaklarında dolaşmaktadır. Sokakta karşılaştığı ilk kişiye elini sallayarak, 
Teşekkürler sevgili Alman. Beni ülkenize kabul ettiğiniz, kalacak yer ve hastalık sigortası sağladığınız için. 
Konuştuğu kişi şaşkın şaşkın bakar ve cevaplar: 
Ben Alman değil Arnavut'um. 
İkinci konuştuğu kişi Mısırlı, üçüncü konuştuğu kişi Romanyalıdır. Hepsi de aynı şeyleri söyler. 
Son konuştuğu kişi yaşlı bir Türk kadınıdır. Onun da Türk olduğunu söylemesi üzerine Afrikalı sığınmacı: 
Garip der, Nerede o zaman Almanlar? 
Yaşlı kadın saatine bakarak: 
-Muhtemelen çalışıyorlardır der. 

Arif Nazım - Şehidin Destanı

TIBBİ ETİK