8 Haziran 2017 Perşembe

Suça konu eşyaların ayrı ayrı kişilere ait olduğunun bilinebilecek durumda olması halinde mağdur sayısınca hırsızlık suçu oluşur.

*Zincirleme suç hükümlerinin uygulanması,
Suça konu eşyaların ayrı ayrı mağdurlara ait olduğunun bilinebilecek durumda olması halinde ayrı ayrı hırsızlık suçundan cezalandırma gerekir.

Oluşa ve dosya içeriğine göre, suça sürüklenen çocuğun önce Çumra Anadolu İmam Hatip Lisesinin müdür yardımcısı odasına girerek çekmece içerisinde bulunan paraları alması, daha sonra öğretmenler odasına girerek farklı kişilere ait olduğu bilinebilecek şahsi dolapları karıştırmak suretiyle birinde bulduğu paraları alması, ardından bu okulun yakınında bulunan Çumra Anadolu Lisesinin kantin bölümüne girip, etrafı karıştırmak suretiyle değerli bir şey bulamayınca oradan ayrılması şeklinde gerçekleşen eylemlerinde mağdur sayısınca ayrı ayrı hırsızlık ve iki ayrı işyeri dokunulmazlığını ihlal suçunun oluştuğunun kabul edilmesi gerekirken, tek suç kabul edilip cezasının 5237 sayılı TCK’nın 43. maddesi uyarınca arttırılması, 2.CD. 8/5/2017 gün, 2014/34063 Esas, 2017/5224 Karar, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arif Nazım - Şehidin Destanı

TIBBİ ETİK