16 Mayıs 2017 Salı

HUKUK YAZARLIĞI

2006 yılında yüksek lisansımı, 2011 yılında ise doktorayı tamamladım. İngilizce ileri derece ve Fransızca ile Almanca orta derece Rusça başlangıç seviyelerine sahibim. 

Yabancı dil çalışmanın keyfi bambaşkadır. Benim gibi daha önce hiçbir kurs, özel hoca gibi şeyler görmeden kendi kendinize çalışıyorsanız daha farklıdır herşey. İlgili yabancı dilin tarihini, kültürünü herşeyini çalışmak istersiniz ve bu sizi farklı bir boyuta taşır. Her yabancı dil ayrı bir üniversitedir. Her biri ayrı dünyadır. Her biri ayrı ve farklı düşünce tarzıdır. Ancak yabancı dil çalışmak yalnız kendinize faydası olan bir çalışmadır. Oysa yazarlık, özellikle hukuk yazarlığı başka insanlara ulaşabilme yoludur. Ulaştığınız her kişinin dünyasında farklı bir pencere açmak istersiniz. 

İlk çalışma yapma teklifini aslında 2004 yılında bir arkadaşımdan almıştım. İddialı bir çalışma ile ilgili kaynak sağlayabilirsem kitap çalışmasına ortak çalışan olarak ismimi yazabileceğini söylemişti. 

2005-2006 Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Kamu Yönetimi Yüksek Lisans programı ise çalışma dünyamızda çok farklı bir dünya açtı. Burada pek çok çalışmayı yazılı hale getirmek zorunda kaldı. Rusya Federasyonu, İstinaf Mahkemeleri, Etik, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin insan hakları bakımından karşılaştırması, Siyaset Bilimi dersinde Çevreciler konusu bunlardan bazılarıydı. Bu çalışmalardan yalnız İstinaf mahkemeleri kitaplaştı. Oysa Rusya Federasyonu da çok iddialı bir çalışmaydı. 

Doktora tezim Mülteci Hukuku'ydu. 2011 yılında tamamladığım çalışma 2012 yılında kitaplaştı. Aynı yayınevinden çıkarmış olduğumuz Hakaret/Tekzip/Tazminat 5 ay gibi bir sürede 550 kitaplık ilk baskısını bitirdi. Sonrasında üçüncü dördüncü çalışmalar birbirini takip etti. 

İnternet üzerinden ulaşabildiğim yabancı İngilizce makaleler ve kitaplar çalışma şevkimi oldukça artırmıştı. Bunları Türkçe'ye kazandırmak istemiştim. Çalıştığım yayınevinin sahibi kitapların iç piyasada alıcı bulmayacağını söyleyerek beni daha çok hukuk okuyucularının, uygulayıcılarının ilgileneceği alanlarla ilgili konularda yazmam için teşvik etti. 

Yıl 2017. Dört farklı yayınevi ile 29 farklı kitap çalışması yaptık. Her bir çalışmanın ayrı bir hikayesi var. Bir de bizim gibi konu ile ilgili yazılmış bütün kaynaklara ulaşmaya çalışıyor ve bundan sonra yazmaya çalışıyorsanız adeta her kitap bir okul demek bizim için. Umarım amacına ulaşıyordur. 
En kısa zamanda en iyisi sloganı ile bu alanda en iyilerden olmak biri olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 
Önümüze çokça engeller çıksa da....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TIBBİ ETİK