17 Mayıs 2017 Çarşamba

YAYINEVLERİ

Yayınevleri çalışmanızı basmak konusunda isteksiz davranabilirler. Tanınmış bir yazar olmadıkça yayınevleri çalışmanızı basmak için bin dereden su getirir. Bazıları oyalamayı çok sever. Bazıları hiç ilgilenmez. Atmış olduğunuz maillere bile cevap vermezler. 

Son çalıştığım yayınevini bilmiyorum Ancak yayınevi camiasında sözünü tutacak sizi kandırmayacak emeğinizin karşılığını verecek insan sayısı çok az. Herkes sırtınızdan geçinmeye ve alacaklarınızı ödememeye çalışır. Bu nedenle telif hakları konusunda sıkı bir anlaşma yapmanızda fayda var. Tanınmış bir yazar oluncaya kadar geçen aşamada maalesef hakkınızın yenmesine çok fazla itiraz edemeyeceksiniz. Bir kısım yayın evleri de hiç telif ücreti ödememek üzere çalışıyor. Öyle bir sözleşme yapıyor ki sizi bir daha hiç çalışmamak, çalıştırmamak üzerine kurulu. 

Yayınevlerinin daha sıkı denetimden geçirilmesi ve telif hakları konusunda bir asgari ücret belirlenmesi ve hatta devlet adına kurulacak bir basımevi sisteminin bilimsel nitelikteki çalışmaları doğrudan basması üzerine bir sistem geliştirilmeli. Yayın dünyasının kurtlarına yazarlar teslim edilmemeli. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TIBBİ ETİK