17 Mayıs 2017 Çarşamba

PARFÜM

         Fransızca "Parfumer" güzel koku vermek anlamına gelen parfüm adeta Fransız icadı gibidir. Kokuya ismini onlar verdiği gibi bu işten milyarlarca dolar da kazanırlar. Bir çok özel formülü vardır.

          Filmi de vardır. İnsan kokusu için insanları öldüren bir caninin hikayesini anlatır "Parfüm" filmi.

      Hangi marka alınacak, ne kadar kaliteli olacak sorusunun cevabını internet üzerinden belirliyorsunuz. Bir de bu işin sahtekarları var. İmitasyon satanlara birşey demiyorum. Ama orjinalmiş gibi orjinal fiyatlarda parfüm satan dolandırıcılar var. 

        Staj sırasında tanışmış olduğum markalar konusundaki bilirkişi üç markadan bahsederek bunlardan birisini almamı tavsiye etmişti. Bunlardan birisi xerus rouge, diğeri paco rabanne xs'ti. üçüncüsü de paco rabanne'ın bir ürünüydü ama tam ismini hatırlamıyorum. O zamanlar aldığım maaşın dörtte birine falan satılıyordu xs. O nedenle hiçbir zaman almadım. 
        Aradan yıllar geçtikten sonra internet üzerinden jesus del poso halloween man almıştım. Gerçekten alışkanlık yapan bir kokusu var. Adi bir parfüm alıp on dakika sonra kaybolacak bir koku için 7-8 kez sıkmanız fiyatı ekonomik gibi görünse de büyük bir kazık aslında. 


Sonuçta dinimizin dahi önemsediği bir şey koku. Asla çakma almayın. Ucuz da olsa orjinalden vazgeçmeyin. Sonuçta başka başka insanların da hakkı var bunda. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TIBBİ ETİK