30 Eylül 2017 Cumartesi

Es Vedra Adası

Konudan konuya geçiş yaparken videosu gözüme takıldı ve okumaya başladım. Gerçekten ilginç bir konu. Manyetik bir alan, açıklanamayan ışıklar, su altı çalışmaları sırasında yapılan ilginç gözlemler, ufo gözlemleri ve bazı internet sitelerinde Bermuda Şeytan üçgeni ile yapılan karşılaştırmalar.



Yerleşime açık olmadığı belirtilen ada İbiza'nın güney batısında yer alıyor. Yani bir İspanyol adası. İspanyol hükümeti adada bulunan keçileri dahi ada faunasının korunması amacıyla 2016 yılında yok etmiş(Wikipedia.org). Ayrıca adaya özgü kertenkele türü ile şahinden bahsediliyor. 
Ada aynı zamanda efsanelerle de bilinmekte. Bu efsanelerden en bilineni  Es Gegant des Vedrà Es Vedra devi. İki kardeşin, tedavi edilmez bir hastalığa yakalanmış babalarını tedavi etmelerinin hikayesi. Tedavi edecek olan bitki bu adada bulunmakta ve adada dev bir yaratık bulunmaktadır. İki kardeş deniz kestaneleri yardımıyla yaratığı zayıflatır ve otları toplarlar. 
11 Kasım 1979'da bir pilot ada yakınlarında UFO görüntüsü nedeniyle SOS göndermiş ve pek çok insanın UFO  gördüğü iddiası olmuş. 
1855 yılında adaya sürgün edilen Francisco Palau burada kısa bir süre kalmış ve münzevi bir dini hayat yaşamış. Bu hayat ona oldukça kuvvetli bir görüş kazandırmış ve bunu da My Relations With the church isimli kitapla ölümsüzleştirmiş. 





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arif Nazım - Şehidin Destanı

TIBBİ ETİK