3 Şubat 2019 Pazar

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KİTAP HİKAYESİ



GYS isimli kitap, bu konuyla ilgili yazılmış üç farklı kitabın derlemesi olarak ortaya çıktı. Bu nedenle kitabın ilk baskısında oldukça fazla hata çıktı. Kitabın fotokopi makinesinde çoğaltılması nedeniyle özellikle whatsapp dönüşümleri ile kişilerin yaptıkları eleştirilerle düzeltmeler yapıldı. Zaten bu düzeltmeler için mesaj atanlar kitabın bir baskısının arka kapağında da yer aldı. 

Kitabın ilk baskısında hiçbir özgün soru yoktu. Sonradan eklemeler çıkartmalar, kanun değişiklikleri whatsapp grubundan yapılan eleştirilerle kitap özgün bir hal almıştı. Bu aşamada yazıma ilişkin acemilikler ve bilgi birikimine ilişkin zayıf yönler ortadan kalktı. 

Kitap bu şekilde oluşmuştu. Kitabın geleceğine ilişkin olarak oldukça fazla sayıda Türk kanunlarına aykırı uygulamalar nedeniyle bu kitaptaki sonraki baskılara katılmayı uygun görmedik. Bu aykırılıklar şunlardır: 

1-) Kitabın dağıtımı kargo firmasıyla yapılmaktadır. Ne bir sevk irsaliyesi ne bir fatura bulunmamaktadır. 
2-) Vergilendirilmemiştir. 
3-) Kitap fotokopicide çoğaltılmaktadır. Yayıncılar birliğinin bu konuda her zaman bir müdahale yapması mümkündür. 
4-) Kültür bakanlığı ve farklı yerlere gönderilmesi gereken nüshalar gönderilmemiştir. 
5-) Kritik dönemde kitap basımı için yapılması gereken bildirimler yapılmamıştır. 
6-) Kitap maliyetinin 6 katına satılmaktadır. 
7-) Kanuna aykırı çoğaltım yapıldığı için barkot numaraları ISBN numaraları baskı sayılarıyla uyumlu değildir. ISBN numalandırmaları baskılarla uyumlu değildir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arif Nazım - Şehidin Destanı

TIBBİ ETİK